Evenimente

 ”Părinți în era digitală” este o serie de 4 ateliere care au ca tematică interacțiunea copiilor cu noile tehnologii media, principalele riscuri online la care se expun, dar și metode și instrumente concrete de mediere parentală a acestei interacțiuni. Pregătirea atelierelor are la bază Raportul EU Kids 2018 din România, dar și rezultatele cercetărilor anterioare în care a fost implicată echipa DigiLiv-REI.
Astfel, vor avea loc patru ateliere care vor trata, pe rând, următoarele teme:

21 martie: Atelierul 1. Riscuri online. 10 mituri despre siguranța online a copilului tău
11 aprilie: Atelierul 2. Tipuri de mediere parentală. Ce este eficient și ce nu.
25 aprilie: Atelierul 3. Cyberbullying. Triada victimă-agresor-martor
9 mai. Atelierul 4. Imaginea asupra corpului. Instagram și Snapchat

Unde și de la ce oră?
La Bookstory, librăria de pe str. Eroilor, nr 6-8, Cluj-Napoca, în spațiul de la subsol, de la ora 17:30.

Cui ne adresăm?
Părinților preocupați de modul în care copiii lor interacționează cu Internetul, care sunt preocupați de riscurile online la care copiii sunt expuși si care își doresc să fie mediatori eficienți ai acestei interacțiuni zilnice dintre copii și noile tehnologii media.

Cine sunt facilitatorii acestor ateliere?
Dr. Bianca Balea și Dr. Monica Barbovschi sunt membre fondatoare ale Asociației DigiLiv-REI, alături de dr. Anca Velicu, și au o experiență de peste 10 ani în proiecte de anvergură internațională legate de folosirea internetului de către copii și adolescenți, incluzând cele trei valuri ale proiectului european EU Kids Online (2009-2011, 2012-2014, 2017-2019) și Net Children Go Mobile (2012-2014). Între 2015 și 2017, cele două au derulat proiectul “Calitatea prieteniei în epoca rețelelor de socializare online. Uzul și abuzul informațiilor cu caracter personal în rândul adolescenților români” (dir. Monica Barbovschi, Tinere echipe/UEFISCDI). În cei peste 10 ani de activitate de cercetare sociologică în domeniu, Monica și Bianca au investigat prin metode diverse (anchete pe bază de chestionar, interviuri/ focus grupuri) atitudinea copiilor și comportamentul lor în diverse situații online, expunerea lor la riscuri (e.g. bullying, abuzul datelor personale), competențele lor digitale și oportunitățile pe care aceștia le au online, dar și tipuri de mediere parentală și gradul lor de eficiență în gestionarea utilizării internetului de către copii.

Cu rămân după aceste ateliere?
Cu multe informații utile bazate pe cele mai recente cercetări în domeniu, precum și cu instrumente concrete de identificare a riscurilor online, dar și cu instrumente mai puțin formale – te tipul tips & tricks care te vor ajuta să devii aliatul copilului în interacțiunea lui cu Internetul.

Cum mă înscriu?
https://goo.gl/forms/ehx5QIhhe7IWCmjG3

Cât mă costă și cum plătesc?
30 de RON / atelier sau 100 RON / 4 ateliere

Plata se face în contul Asociatiei Digital Lives. Research, Education and Intervention, RO44BTRLRONCRT0482466001 deschis la Banca Transilvania, sucursala Cluj-Napoca, cu mențiunea:
Plata 1 atelier Parinti in era digitala (30 RON) sau
Plata 4 ateliere Parinti in era digitala (100 RON)

Important! Confirmarea participării se face după efectuarea plății în contul asociației. Dacă din motive personale nu mai puteți participa la atelierul ales veți avea posibilitatea să participați la un viitor eveniment.

Evenimentul pe Facebook aici.